Baladrar House / Langarita Navarro Arquitectos

first_img 2013 2013 CopyAbout this officeLangarita Navarro ArquitectosOfficeFollowProductsWoodConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBenissaHousesSpainPublished on February 08, 2014Cite: “Baladrar House / Langarita Navarro Arquitectos” 08 Feb 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Fine WoodPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesCultural / SportsPENT FitnessFitness Equipment – BANKA™ Weight BenchSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMMetal PanelsTrimoQbiss One in OfficesBricksFeldhaus KlinkerFacing Bricks – Waterstruck VascuWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for FurnitureCurtain WallsMetawellFacades – Aluminum Curtain WallsHeatingFocusFireplaces – PaxfocusPatios / TerracesGlas MarteGlass Pavilion – GM Pavillon360More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Spain Baladrar House / Langarita Navarro ArquitectosSave this projectSaveBaladrar House / Langarita Navarro Arquitectos Save this picture!© Luis Diaz Diaz+ 32 Share Houses “COPY” Year:  Architects: Langarita Navarro Arquitectos Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/474459/baladrar-house-langarita-navarro-arquitectos Clipboardcenter_img “COPY” ArchDaily CopyHouses•Benissa, Spain Projects Photographs photographs:  Luis Diaz DiazPhotographs:  Luis Diaz DiazSave this picture!© Luis Diaz DiazRecommended ProductsWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXFiber Cements / CementsApavisaTiles – Nanofusion 7.0Enclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsText description provided by the architects. The scattered and trans-European city that the mountainous coast of Alicante has become, houses a heterogeneous population that is drawn to the sun, the sea, the temperate climate, the convenient public services and the leafy greenery. The promise of relaxing and hedonistic experiences captivates both seasonal tourists and long-term residents who see their expectations fulfilled amongst jasmine and bougainvilleas. The project draws from this context and is designed to meet the demands of multiple families in the summertime and as a haven for retirees the rest of the year.  Save this picture!© Luis Diaz DiazThe house rests on terraces that were once used for farming, which resolve the steep gradient of the terrain. The plot’s sloping nature means that there are some spectacular views of the sea from its upper reaches, while the lower portion looks over a wooded streambed that carries water into a pebble-strewn cove. The house takes advantage of the views and the breeze and makes the most of the uneven terrain and vegetation for the creation of small areas where activities can take place simultaneously, day and night. The existing trees were preserved and new species added in an effort to conquer the promising exuberance of local flora. The interior spaces are arranged in a cascade, with common areas on the upper floor adjoining the terraces with their views, and bedrooms on the lower floor with access to the garden and swimming pool. The detail proposed for the openings eliminates all presence of glass when they are drawn back, transforming the house into an enormous porch that provides continuity between outside and inside activities. The building uses the thermal inertia of the concrete and stone to its advantage, combining it with the lightness of the avocado green latticework and the glass tiles to create a cool and well-ventilated atmosphere. The house’s geometry and mineral quality reflect the impressive Peñón de Ifach and respond to a desire for time travel, with a minimum amount of maintenance.Save this picture!Upper Floor PlanProject gallerySee allShow lessEl Té – Casa de Chás / Sbardelotto Arquitetura + Mariana BogarinSelected ProjectsShould You Become a Global Architect?Articles Share Baladrar House / Langarita Navarro Arquitectos ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/474459/baladrar-house-langarita-navarro-arquitectos Clipboard Year: last_img read more